Navigering Sidans innehåll

Ta nästa steg!

Datorer och IT har förändrat våra liv, och ändå har vi bara sett början på utvecklingen. Vill du vara med och skapa framtidens tjänster, produkter och underhållning? Då ska du satsa på en utbildning inom data/IT!

"Jag vill utveckla interaktiva hemsidor och applikationer"

Se filmen om Linus, student på Programmet för webbprogrammering. Linus tycker det är både häftigt och en frihet att arbeta med webbutveckling, så för honom var valet av utbildning enkelt.

Från teori till praktik

Från teori till praktik

Datavetenskap är ett brett ämne. Det sträcker sig ända från de teoretiska principer som ligger till grund för datorer till hur man skapar tillämpningar med hjälp av de allra senaste teknikerna.

Ett brett utbud

Ett brett utbud

Linnéuniversitetet ger ett 60-tal kurser, fem program på grundnivå och två på avancerad nivå inom datavetenskap. Vi bedriver även ett antal forskningsprojekt samt en forskarutbildning i ämnet.

Stora möjligheter

Stora möjligheter

Eftersom datorer används i alla yrken och branscher är datavetarna på grund av sin kompetens efterfrågade inom alla typer av företag, som anställda eller konsulter.

Flexibelt lärande

Flera av våra utbildningar kan både läsas på plats i Kalmar och Växjö eller på distans från vilken del i världen du än befinner dig.

Aktuellt inom datavetenskap

Distansstudier

Läs på campus eller på distans

Vi har program inom datavetenskap som ges på både campus och på distans.

Prenumerera Nyheter inom datavetenskap