Navigering Sidans innehåll

Change

Nya kandidatutbildningar på Institutionen för Design

Hösten 2015 startar vi två nya internationella kandidatprogram i design, Design + Change och Visual Communication + Change. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Produktdesign

Masterprogram i design

På masterprogrammet i design arbetar vi projektbaserat nära designers, välkända företag och samhället. Du utvecklar din talang och din yrkesprofil och får fördjupad kunskap om designyrkets konstnärliga och strategiska aspekter.

Affisch

Innovation genom ekonomi, teknik och design – inriktning design

Programmet bygger på gemensamma projektarbeten ofta i samarbete med näringsliv eller organisationer tillsammans med ämnesfördjupning i design och en breddning mot andra discipliner (företagsekonomi och teknik). Erfarenheter utifrån projektarbeten diskuteras och ställs i relation till studentens yrkeskunnande.

Inrednings-och butikskommunikation

Inrednings- och Butikskommunikation

Programmet erbjuder kraftfulla möten mellan ekonomi och estetik, mellan kreativ energi och strategi, mellan praktik och teori.

Prenumerera Nyhetsflöde

 • 2015-06-29
 • 2015-06-10
  • Kampanjkurs

   Vi har avslutat terminen med ett kampanjarbete ”Tack för att du cyklar” i samverkan med Kalmar kommun. Utmaningen har varit att bygga upp en positiv och hållbar bild av cykling och att det går att ”lämna bilen hemma” vid vissa körsträckor.

 • 2015-05-25
 • 2015-05-19
  • Vernissage – Utställning om identitet

   Ettorna på Designprogrammet med inriktning hållbar utveckling ställer ut projekt som handlar om identitet. De har undersökt begreppet identitet på hemmaplan och på en studieresa till Tallin.

 • 2015-05-13
  • Öppen gästföreläsning

   Den 20 maj kl 10.30–12, IKEA-salen, hus N. Välkomna!

  • Designutställning – Curiosity

   Nyfikenhet är viljan att utforska och lära sig nya saker, vilket bygger på den inre viljan av att veta och förstå. Alla projekt är skapade utifrån varje designers strävan att visa möjligheter och samtidigt bidra till medvetenhet. Designutställningen omfattar allt från grafisk design till produkt- och rumslig design. Studenter som ställer ut är från Designprogrammet med inriktning hållbar utveckling och Masterprogrammet i design.