Navigering Sidans innehåll

Om Lnu

Om Linnéuniversitetet

Aktuellt på Linnéuniversitetet

Jobba hos oss

Jobba på Linnéuniversitetet

Vill du också arbeta på ett modernt, internationellt universitet i Småland?

Det stadsintegrerade universitetet

Det stadsintegrerade universitetet

Det händer med universitetets framtida placering i Kalmar.

Prenumerera Nyheter

 • 2015-05-26
  • Östersjögäddan har utvecklat lokala anpassningar till olika lekvattendrag (pressmeddelande)

   Petter Tibblin, forskare i ekologi vid Linnéuniversitetet, konstaterar i sin avhandling ”Migratory behaviour and adaptive divergence in life-history traits of pike (Esox lucius)” att gäddan i Östersjön konsekvent återvänder till samma vattendrag för lek och att gäddor från olika vattendrag utvecklat speciella egenskaper, bland annat skillnader i tillväxt och storlek. Detta innebär att gäddbeståndet i Östersjöns kustområde utgörs av flera samexisterande delpopulationer som är olika både utseende- och beteendemässigt.

  • Skillnader mellan olika grupper på arbets- och bostadsmarknaden - ny avhandling (pressmeddelande)

   Att ha en välfungerande arbets- och bostadsmarknad som erbjuder alla lika möjligheter, framhävs ofta som centralt för att skapa hög välfärd. Trots att tidigare forskning undersökt varför bostadsområdesval och arbetsmarknadsutfall varierar mellan grupper, kvarstår frågor kring varför dessa skillnader uppkommer. I en avhandling från Linnéuniversitetet undersöker nationalekonomen Emma Neuman förklaringsfaktorer bakom skillnader mellan grupper på den svenska bostads- och arbetsmarknaden.

 • 2015-05-25
  • Akademisk högtid 2015

   Ceremonin hölls i Christina Nilsson-salen i Växjö konserthus och den efterföljande högtidliga middagen ägde rum i M-huset på Linnéuniversitetets campus. I menyn till höger kan man även ladda ned de högupplösta gruppbilderna.

   ah4