Talangutveckling ur ett coachperspektiv

7,5 hp

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper om talangutveckling, med särskild tonvikt på coachens roll och betydelse i talangutvecklingsprocessen. Kursen behandlar den samlade kunskap, forskning och erfarenhet som finns på området och hur coachen kan använda denna kompetens för att analysera, utvärdera och utveckla sin talangverksamhet.

Kursen Talangutveckling ur ett coachperspektiv riktar sig till olika målgrupper. Den vänder sig till dig som arbetar inom idrottsfältet med såväl ungdoms- som seniorverksamhet. Men kursen kan även vara ett steg för dig som vill fortsätta dina studier på en avancerad nivå – antingen för en mera generell fördjupning och en fortsättning mot forskarstudier eller för att rikta studierna mot en tydligare framtida yrkesroll.

Under kursen behandlas teman som:
Talangutveckling – olika perspektiv och modeller
Talangutveckling – för och emot tidig specialisering
Hur coachen kan använda forskningens perspektiv och modeller i praktiken
Miljöns betydelse i talangutvecklingen och coachens roll som miljöbyggare

Kursen är helt webbaserad, vilket innebär att föreläsningar, filmer, handledning, individuella skriftliga studieuppgifter samt diskussioner med andra kursdeltagare sker via ett webbaserat kommunikationsverktyg. Detta göra att du kan anpassa studierna till din vardag och när det passar bäst att ta del av en föreläsning, göra dina inlägg etc. Kursen, som omfattar 7,5 högskolepoäng, bedrivs på halvfart vilket gör det möjligt att kombinera studierna med arbete. Den samlade studietiden omfattar 10 veckor.

Ansvariga för kursen är den forskar- och lärargrupp vid Linnéuniversitetet som bland annat bedriver aktuell forskning inom talangutvecklingsområdet, såväl på en nationell som regional nivå. Detta bidrar till kursens innehåll och kvalitet.

Varmt välkommen med din ansökan och har du några frågor går det bra att kontakta kursansvarig PG Fahlström (pergoran.fahlstrom@lnu.se).

Kursen läses som fristående kurs och ingår även som valbar kurs i Masterprogrammet i idrottsvetenskap.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.