Navigering Sidans innehåll

Share/Bookmark Skriv ut

Interaktiva digitala medier, 180 högskolepoäng

Medieteknik - laboration

 grey blockFakta

Examen: Kandidatexamen

Nivå: Grundnivå

Institution: Fakulteten för teknik

En digital framtid kräver intressanta produkter och tjänster som utnyttjar den nya teknikens möjligheter. Här lär du dig förstå och skapa dem! Det handlar mycket om teknik, men inte bara; även människan sätts i fokus.

Interaktiva digitala medier är ett spännande kandidatprogram som ger den bredd och det djup som krävs för att kunna arbeta med till exempel webbutveckling, programmering, videoredigering och utveckling av sociala tjänster.

Du lär dig programmering för att skapa interaktiva upplevelser, samt hur man skapar, organiserar och presenterar information och digital media (text, bild, ljud, animation och video) för olika typer av användare. Teori och praktik vävs samman på ett naturligt sätt i många projektarbeten.

Under det första året får du viktiga grundkunskaper och gott om tillfällen att arbeta praktiskt med medieteknik, men också möjlighet att gå på djupet i teorin. Under det andra året fördjupar du dina kunskaper i ämnet men väljer också en eller ett par valfria kurser utifrån egna intressen.

Det tredje året ger större frihet att välja kurser beroende på dina egna intressen och möjlighet att läsa utomlands eller praktisera dina nyvunna färdigheter på ett företag.

Exempel på kurser i programmet är webbdesign, webbprogrammering, interaktiva medier, gränssnittsdesign, bild, video, 3D-grafik och animering, speldesign och projektledning.

Yrkesliv

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta med digitala medier på många olika sätt, till exempel med att designa, programmera och utveckla interaktiva system, webblösningar och tjänster med användarnas behov i fokus.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Interaktiva digitala medier. Huvudområde: Medieteknik.
Examen om 180 hp på grundnivå ger grundläggande behörighet till program på avancerad nivå.

Sökord: Data, Medieteknik, Informationsteknik, Medie- och kommunikationsvetenskap, Människa- datorinteraktion, Datalogi, Data/IT

Höst 2014

Växjö, 100%

Ort: Växjö
Startvecka: vecka 36, 2014, Höst 2014. Hitta programstart
Studietakt: 100%, Campus
Undervisningsspråk: Svenska
Kontaktperson: Nicholas Pagden, nicholas.pagden_AT_lnu.se
Platser: 40
Sista anmälningsdag: 15 apr, 2014
Anmälningskod: LNU-61013
Utbildningsplan: Utbildningsplan (PDF)
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet samt Matematik B eller Matematik 2a / 2b / 2c.

Studieavgift för internationella studenter utanför EU/EES (obs! gäller EJ svenska medborgare, studenter inom EU/EES eller utbytesstudenter):
Studieavgift första terminen: 62 500 kr.
Studieavgift hela programmet: 375 000 kr.
Information om studieavgifter