Navigering Sidans innehåll

Share/Bookmark Skriv ut

Studiebesök i FN-huset och på Greenpeace i Köpenhamn

Studenterna på Informatörsprogrammet, inriktning freds- och utvecklingsarbete gjorde nyligen ett studiebesök i FN-huset och på Greenpeace kontor i Köpenhamn. Det blev en spännande och intensiv dag fylld av intressanta föredrag och diskussioner.

Utanför FN-huset i Köpenhamn

I FN-huset fick vi inblick i hur World Food Programme (WFP) och FN:s befolkningsfond (UNFPA) arbetar. En aspekt värt att lyfta fram var att flera av medarbetarna som vi träffade har en utbildningsbakgrund just i medie- och kommunikationsvetenskap i kombination med studier i fred- och utveckling!

Tre studenterPå Greenpeace kontor mötte vi Birgitte Lesanner som arbetar som pressansvarig. Birgitte inbjöd till spännande diskussioner kring organisationens kommunikationsarbete, vi fick bland annat en inblick i hur Greenpeace tänker kring, och arbetar med, kampanjarbete. Vilken roll spelar sociala medier i deras strävan att nå ut med sina budskap, etc.? Sammanfattningsvis Två manliga studentervar det en innehållsrik och givande dag!

Sista terminen på Informatörsprogrammet, inriktning freds- och utvecklingsarbete, som är en projekttermin, finns det stora möjligheter att genomföra sitt projekt i någon av organisationerna vi besökte.