Navigering Sidans innehåll

Share/Bookmark Skriv ut

Det man inte förstår fascinerar

Medan många är intresserade av hur saker runt omkring oss fungerar så är det de abstrakta teorierna som intresserar Anton Ahl. Anton kommer från Alvesta och har precis flyttat till en egen lägenhet på campus i Växjö där han läser Fysikerprogrammet.

Anton Ahl går på Fysikerprogrammet

För Anton var valet av både utbildning och ort enkelt.

– För mig var det naturligt att söka till Växjö. Jag har också alltid varit intresserad av fysik och hade inga tankar på att läsa något annat. Ända sedan jag började läsa fysik i grundskolan har det varit den lektionen jag sett fram emot varje vecka. Sedan kommer jag från en ganska teknisk familj, så att skruva med elektronik har funnits med ända sedan jag var liten.

Just nu går Anton första året på programmet och har börjat fundera på vad utbildningen ska leda till.

– Jag skulle inte bli förvånad om jag blir lärare någon gång i framtiden. Men jag är inte helt främmande för att doktorera heller.

Det är ganska få studenter som läser Fysikerprogrammet. Några på plats och några på distans. Men eftersom studenterna läser kurser ihop med andra studenter, till exempel de som ska bli fysiklärare, tycker Anton ändå att det känns som att de har en ganska stor klass.

– Hittills har vi läst mycket om verkliga saker. Vi måste väl börja på den nivån och sedan arbeta oss ut mot det mer abstrakta. Det mest intressanta har varit det vi läst om relativitetsteorin, det är mer mitt område. Jag tycker att det man inte kan ta på är mest intressant. Det man inte förstår fascinerar.