Navigering Sidans innehåll

Share/Bookmark Skriv ut

Arbeta för utveckling

Fred och utveckling, konflikt och klimat, relationerna mellan Nord och Syd är kärnfrågor i magisterprogrammet för fred och utveckling. Tänker du dig ett framtida yrkesliv med arbetsuppgifter inom dessa områden, eller är intresserad av att bättre förstå mediabilden av världens tillstånd – då kommer du att trivas hos oss

Ett stort intresse och djup kunskap kring globala frågor är något du har stor nytta av på dagens, allt mer internationella arbetsmarknad. Efter examen ska du ha kunskaper som hjälper dig att hitta in i de organisationer och institutioner som arbetar med ”våra” frågor, som frivilligorganisationer, sociala rörelser, SIDA, UD, internationellt verksamma företag och internationella organisationer. De svenska ambassaderna i länder där Sverige har utvecklingssamarbete och stödjer fredsbyggande arbete efter konflikt är också exempel på möjliga arbetsplatser.

Magisterprogrammet i freds- och utvecklingsarbete fördjupar dina kunskaper inom utvecklingsområdet. Kurserna som ingår i programmet har alla en inriktning mot den typ av analytiska och utredande arbetsuppgifter som arbetslivet kräver. Dessutom möjliggör det egna examensarbetet en fördjupning inom en sakfråga du finner intressant, vilket kan hjälpa dig som vill söka dig till en specifik organisation eller ett speciellt land efter studierna.

Afrikansk flicka intervjuas med bandspelareTar du vara på de möjligheter som erbjuds till att på plats i ett utvecklingsland samla in material till en uppsats, får du redan under din studietid en praktisk erfarenhet som värderas högt på arbetsmarknaden.