Navigering Sidans innehåll

Share/Bookmark Skriv ut

Programöversikt

Freds- och utvecklingsprogrammet omfattar 180 hp och ges på helfart, framför allt på Campus Växjö. Programmet består av 90 hp i huvudämnet freds- och utvecklingsstudier, 60 hp i valfritt tillvalsämne och 30 hp med praktik, utlandsstudier eller ytterligare tillvalsfördjupning.


ÅR 1
Freds- och utvecklingsstudier 1-60 hp
ÅR 2
Huvudområdesstudier 1-60 hp* eller fristående kurs 60 hp
ÅR 3

Huvudområdesstudier 61-90 hp*

eller fristående kurs 30 hp eller utlandsstudier 30 hp eller

praktik 30 hp

Freds- och utvecklingsstudier 61-90 hp

eller utlandsstudier 30 hp eller praktik 30 hp

*Platsgaranti ges för studier inom sociologi, socialpsykologi, nationalekonomi och statsvetenskap. Om du väljer nationalekonomi som huvudområde har du ett annat programupplägg under år 2 och 3: andra året läser du nationalekonomi 1-30 hp + freds- och utvecklingsstudier 61-90 hp och tredje året läser du nationalekonomi 31-90 hp.

Kort om programmet

  • Programmet för Freds- och utvecklingsstudier syftar till att erbjuda en stabil bas för studenter som önskar sig ett framtida yrkesliv med inriktning mot utvecklingsfrågor, internationellt utvecklingssamarbete, eller med frågor som rör väpnade konflikter och konfliktlösning.
  • Det finns inom programmet möjlighet till både praktik och utlandsstudier.
  • Engelska är undervisningsspråket för alla kurser som ges inom freds- och utvecklingsstudier.
  • Filosofie kandidatexamen inom huvudområdet freds- och utvecklingsstudier. De studenter som väljer att läsa 90 hp i ytterligare ett s.k. tillvalsämne kan få ytterligare en kandidatexamen i detta huvudområde.
  • Efter avslutade programstudier är du behörig för fortsatta studier på magister- och masternivå. Linnéuniversitetet erbjuder ett magisterprogram i Freds- och utvecklingsarbete (60 hp) samt program i sociologi och statsvetenskap på både magister- och masternivå.

Mer information

Läs utbildningsplanen som finns på programmets startsida.