Alumner vid Linnéuniversitetet

Bli alumn hos oss efter studierna

Du som pluggat hos oss är alumn från Linnéuniversitetet och är välkommen att signa upp dig i vårt alumnnätverk. Även du som studerat vid Högskolan i Kalmar eller Växjö universitet kan signa upp dig. Alumnnverksamheten hjälper dig att hålla kontakten med gamla studiekamrater och ger dig information om hur du fortfarande kan utvecklas tillsammans med Linnéuniversitetet.

Du slutar inte vara viktig för oss efter din studietid. Tvärtom uppmuntrar vi dig att hålla kontakten med oss som alumn genom alumnnätverket, ett nätverk som är både en social och en professionell tillgång. 

Dina erfarenheter från studietiden och arbetslivet är ovärdeliga både för nuvarande studenter och medarbetare vid universitetet. En del alumner kommer tillbaka som gästföreläsare eller mentorer för våra nuvarande studenter. Andra tar emot studenter på studiebesök eller för projektarbeten. Dina synpunkter är också värdefulla i vidareutvecklingen av din utbildning.

Alumnnätverket är till för dig som:

  • vill ha ett brett kontaktnät i yrkeslivet redan från början
  • vill hålla kontakten med dina studiekamrater
  • vill få veta hur Linnéuniversitetet utvecklas
  • vill få möjlighet till jobberbjudanden och andra unika erbjudanden

Varför heter det alumn?

Ordet alumn kommer av latinets "alumnus" som betyder lärjunge eller skyddsling. Ursprunget till ordet är latinets "alere" som betyder uppföda, fostra eller nära. Ordet finns belagt i svenskan sedan 1835. Numera är alumn ett vedertaget begrepp för tidigare studenter.

Vad är en alumn? 

Jo, det är helt enkelt ett annat ord för tidigare studenter vid ett universitet. Lär dig om fördelarna med att som alumn hålla kontakten med dina studiekamrater och ditt universitet.

"Jag arbetar i Bryssel för Europas unga."

Safi är alumn från Linnéuniversitetet. Idag arbetar hon med människor för att brygga broar och skapa förståelse mellan kulturer.

Aktuellt för alumner