Byggteknik
Byggteknik är ett mycket brett teknikområde. Det handlar om kunskap som behövs för att kunna bygga upp det mesta av vad du ser i den fysiska miljön i samhället: byggnader, broar, vägar och järnvägar, men också många saker som inte syns men är nödvändiga för samhället, såsom grundläggning och VA-system.
Idag byggs det allt fler och allt mer utmanande och spännande byggnadsverk runt omkring oss. Det kan handla om höga och smala byggnader, eller om konstruktioner med lång spännvidd. Detta är en utveckling som kommer att fortsätta framöver. Parallellt med den ställs allt högre krav på långsiktig hållbarhet, inte bara på nya byggnader utan även på det befintliga beståndet.
Ämnet byggteknik handlar om design, konstruktion, produktion och underhåll av byggnader, broar, vägar och järnvägar, liksom av annan infrastruktur i vår byggda miljö. För att lyckas i framtiden måste konstruktörer ha en djup förståelse för möjligheterna och begränsningarna hos olika material, byggelement och system.
Det krävs kunskap om avancerade teorier för analys, men även en förståelse för deras praktiska tillämpningar, för att kunna forma en hållbar framtid i samverkan med intressenterna inom byggsektorn. Inom branschen finns det goda karriärmöjligheter och mycket bra utsikter till jobb, till exempel som ingenjör eller projektledare inom byggindustrin eller på myndigheter som arbetar med byggnadsfrågor.
Institutionen för byggteknik ger utbildningsprogram på grundnivå (byggteknik och byggnadsutformning) och avancerad nivå (hållbar konstruktionsteknik). Vi forskar och handleder doktorander i byggteknik, ofta i samverkan med affärspartner och offentliga organisationer.
Vår forskning inom området träbyggnadsteknik är internationellt erkänd. Förutom den bedriver medarbetarna vid institutionen forskning inom beräkningsmekanik, konstruktionsteknik, byggnadsfysik och livscykelanalys.
Vår uppgift är att utbilda nästa generations byggnadsingenjörer för att föra ut vetenskapliga och tekniska innovationer i Sverige och världen.
Forskning i byggteknik
Forskningen vid institutionen för byggteknik sker inom områdena träbyggnadsteknik, betongkonstruktioner, byggnadsfysik, historiska konstruktioner, livscykelanalys och andra närliggande områden. Forskarna har genom åren varit särskilt aktiva inom området konstruktion av moderna träbyggnader och därtill hörande forskningsfrågor, för att skapa ett bredare och mer effektivt användande av trä i byggkonstruktioner. Därför bedrivs en stor del av forskningen inom just detta område, ofta i nära samverkan med affärspartner och offentliga organisationer.
Ett gemensamt mål för forskningen vid institutionen är att utveckla verktyg för förutsägelser, att användas för ingenjörsmässiga tillämpningar. För detta ändamål använder vi experimentella, analytiska och numeriska metoder (till exempel finita element-metoden) för att skapa ny kunskap inom forskningsområdena ovan.
Experiment genomförs i vårt stora och välutrustade laboratorium. Där finns utrustning för mekanisk provning och karakterisering av material och konstruktioner av olika storlekar.
Forskningsområden
Vår forskning bedrivs inom följande områden:
- Träbyggnadsteknik
- Hållfasthetssortering av virke
- Fukt och egenskaper över tid hos trä
- Korslimmat trä (Cross-Laminated Timber; CLT)
- Förband i träkonstruktioner
- Träkonstruktioner
- Tillståndsövervakning av konstruktioner - Betongkonstruktioner
- Samverkanskonstruktioner
- Byggnadsfysik
- Historiska konstruktioner
-
Träbyggnadsteknik Den huvudsakliga inriktningen för forskningsmiljön Träbyggnadsteknik inom ämnet byggteknik är träbyggnadsteknik och tillämpad mekanik. Forskningen är i stor utsträckning tillämpad…
-
Betongkonstruktioner Betongkonstruktioner är ett av forskningsområdena inom ämnet byggteknik. Det innefattar studier av alla typer av sådana: armerad och förspänd betong, platsgjuten och prefabricerad…
-
Byggnadsfysik Byggnadsfysik är ett av forskningsområdena inom ämnet byggteknik. Vår forskning består av två huvudområden: byggnadsenergisimulering och livscykel modellering av energi, ekonomi och…
-
Historiska konstruktioner Historiska konstruktioner är ett av forskningsområdena inom ämnet byggteknik. Vår forskning inriktar sig framför allt mot historiska trä- och murverkskonstruktioner som är…
Forskningsprojekt
-
Doktorandprojekt: Modellering av modulbaserade flervåningsbyggnader i trä Detta doktorandprojekt syftar till att upprätta effektiva och flexibla finita element-modeller för att analysera den…
-
Doktorandprojekt: Sidostabilitet hos höga byggnader i trä konstruerade av prefabricerade volymelement Målet med detta doktorandprojekt är att: • Analysera höga byggnader i trä belastade av vindlaster…
-
Projekt: Detektion av kvistar och fiberorientering i virke baserat på skanning, modellering och maskininlärning Projekt syftar till att utveckla nya metoder för att detektera inre egenskaper hos…
-
Projekt: ESG-påverkansindex inom högre utbildning (Shift) Shift syftar till att öka kapaciteten hos högre utbildningsinstitutioner (HEI:er) att bidra till de globala hållbarhetsmålen. Detta genom att…
-
Projekt: Flexiboard för visualisering och utforskning av träbyggnader (TimberVis) I samarbetet mellan InfraVis, en nationell forskningsinfrastruktur för datavisualisering, och institutionen för…
-
Projekt: ForestMap Det övergripande syftet med projektet är att utveckla och utvärdera en ny metodik för att producera skogskartor över hela världen, för att främja de samhälleliga värdena av…
-
Projekt: Fukt- och tidsberoende egenskaper hos sydsvenskt lövträ för lastbärande konstruktioner Målsättningen med detta projekt är att undersöka långtidsegenskaperna, motsvarande en byggnads…
-
Projekt: GreenBIM Transnationell masterexamen i BIM och energieffektivitet i byggnader GreenBIM kommer att främja ett sammanlänkat högre utbildningssystem genom att lokalt skapa innehåll med experter…
-
Projekt: Hus Charlie Hus Charlie är en kontorsbyggnad i trä i Växjö. Ett system för tillståndsövervakning har byggts in redan under byggfasen som är aktivt i drift sedan sommaren 2018. Byggnadens…
-
Projekt: Hus Limnologen Lägenhetsbyggnaderna vid Limnologen i Växjö är bland de äldsta flervåningshusen i Norden som byggts med KL-trä (korslimmat trä). Redan under planering och byggnation användes…
-
Projekt: Hållbart byggande med trä – materialeffektivt värdeskapande från trämaterial till byggnader Genom forskning och utveckling av ny kunskap kommer projektet att bidra till ökad konkurrenskraft…
-
Projekt: Hållbart samverkansbjälklagsystem för cirkulär konstruktion Målet för detta projekt är att analysera möjligheterna att lösa problemen med cirkularitet inom byggsektorn. Huvudsyftet är att…
-
Projekt: Klimatneutrala Växjö 2030 Detta projekt är ett forskningssamarbete med Växjö kommun för ett klimatneutralt Växjö 2030 och om hur digitala verktyg kan stödja målet och vägen dit.
-
Projekt: Mekaniska långtidseffekter för dymlingsförband i träkonstruktioner som utgångspunkt för förlängd livslängd och materialåteranvändning Syftet med detta projekt är att öka kunskap om…
-
Projekt: Möjligheter och verktyg för att förbättra cirkularitet vid byggande av flervåningshus i trä Att övergå till en mer cirkulär ekonomi är nödvändigt för en resurseffektiv och konkurrenskraftig…
-
Projekt: Större konkurrenskraft för KL-träbaserade byggsystem genom effektiv konstruktion och reducerat kolavtryck Målet med detta projekt är att öka konkurrenskraften för korslimmat trä som…
-
Såddprojekt: Maskininlärningsstabilisering för statiska konvektion-diffusionsekvationer med fokus på värmetransportproblem Såddprojektets syfte är primärt att försöka förbättra numerisk stabilitet av…
Avslutade forskningsprojekt
-
Projekt: Boende- och bostadsutveckling för stärkt tillväxt (Boost) Projektet Boost har sin utgångspunkt i boende och byggande i glas och trä. Målet är att utveckla och etablera samarbeten mellan…
-
Projekt: Sustainable structural engineering Målet för detta projekt var en tvåårig masterutbildning som ger studenterna kunskap inom konstruktionsteknik och samtidigt belyser livscykelaspekter.…
-
Projekt: Tryck vinkelrätt fiberriktningen i korslimmade träprodukter Syftet med detta projekt var att på ett bättre sätt kunna förutsäga och utnyttja träets egenskaper i träbaserade byggprodukter som…
-
Projekt: Lokal fiberorientering i granvirke och dess betydelse för virkets egenskaper Detta projekt syftar till att öka kunskapen om fiberorienteringen nära kvistar i plankor, vilket är en…
-
Projekt: ForestValue Hardwood joint - Innovative joints in hardwoods Målsättningen med detta projekt är att främja högpresterande lövträkonstruktioner inom den europeiska byggsektorn genom att…
-
Projekt: CT-skanning och betydelsen av kvistar i konstruktionsvirke Detta projekt syftade till att genomföra en ingående analys av trämaterial på mikrometernivå med hjälp av datortomografi. Specifikt…
-
Projekt: Höga hus i trä – konceptstudier Syftet med projektet är att visa olika möjligheter att designa och konstruera en flervåningsbyggnad (20+ våningar) med bärande stomme av trä, samt att bygga…
-
Doktorandprojekt: Numerisk modellering av kopplad värme- och masstransport i träprodukter Syftet med projektet är att använda avancerade matematiska tekniker för att skapa ett numeriskt verktyg som…
-
Projekt: Design av innovativa modulbaserade flervåningshus i trä Byggande av flervåningshus i trä med lätta regelväggsmoduler är en ny och innovativ konstruktionsmetod, men samtidigt utmanande på…
-
Projekt: Analys av murverksvalv Verkningssättet hos murverkskonstruktioner skiljer sig principiellt åt från det hos stål, trä och armerad betong, vilket innebär att de beräkningsmetoder och -verktyg…
-
Doktorandprojekt: Förband och tryck vinkelrätt fiberna i korslimmat trä Huvudsyftet med detta projekt är att i en kombinerad experimentell-numerisk studie förutsäga det mekaniska beteendet hos trä,…
-
Doktorandprojekt: Byggnadssystem av KL-trä och betong i samverkan – modellering och kravställning vid dimensionering Vid konstruktioner som primärt byggs i trä idag kompletteras de även med betong,…
-
Projekt: Brandteknisk beskrivning av två koncepthus i byggnadsklass Br0 Två koncepthus i byggnadsklass Br0 dimensionerades brandtekniskt, ett i Växjö och ett i Stockholm. De dimensionerades med så…
-
Projekt: Stadsutvecklingsprojekt Torparängen i Växjö Området Torparängen ligger 3 km söder om Växjö centrum. En yta på 225 000 kvm ska innehålla bebyggelse och parkområden. Området är planerat för…
-
Projekt: One-stop-shop business model for energy renovation of detached houses Målet för denna studie är att utveckla, implementera och testa en så kallad one stop shop-affärsmodell för…
-
Projekt: Limmad balk av sidobräder – förstudie kring tekniska egenskaper och marknadsförutsättningar Projektets mål är att klarlägga de viktigaste tekniska egenskaperna för en balk av sammanlimmade…
-
Projekt: Hållfasthetssortering av konstruktionsvirke och limträlameller genom laserskanning och tredimensionell strukturmodellering Detta projekt går ut på att utveckla en metod för att med hög…
-
Doktorandprojekt: Fuktinducerad spänning i och deformation hos träbalkar Detta doktorandprojekt fokuserade på utvecklingen av en tredimensionell numerisk modell i finit element-programvaran Abaqus…
-
Projekt: Boendeattraktivitet i flerbostadshus i trä Detta projekt ska skapa förståelse för träets positiva effekter på välbefinnande och attraktivitet i flerbostadshus. Projektet syftar till att öka…
-
Projekt: Samband mellan styvhet och ändring av fukthalt i KL-trä Korslimmat trä (KL-trä) tillverkas av brädor som limmas ihop korsvis i flera skikt och används som byggelement, I denna studie…
-
Projekt: Smart cities – projekt Ready Ready-projektet är ett internationellt forskningsprojekt på fem år (2014-2019), finansierat av Europeiska kommissionen, med fokus på att implementera avancerade…
-
Projekt: Sektoriell beredskap för genomgripande renovering av villor: från forskning till praktik Syftet med detta projekt var att öka beredskapen inom djuprenoveringsbranschen. Projektet fokuserade…
-
Projekt: Identifiering av ytdefekter på trä genom optisk skanning Syftet med detta forskningsprojekt är att få ökad kunskap om och bättre förståelse för hur olika egenskaper hos trä och ytfel hos…
-
Projekt: Förutsägande av prestanda i en biobaserad produkt Syftet med projektet var att utveckla ett simuleringsverktyg för formpressade fanerprodukter för att underlätta för industrin att förbättra…
-
Doktorandprojekt: Dimensionering av förband för vindinducerade svängningar i höga trähus Hur man beskriver och kontrollerar vindinducerade vibrationer i höga trähus är de nya utmanande frågor som…
-
Projekt: Flervåningshusbyggande av prefabricerade volymmoduler i trä – modellutveckling och experimentella studier Detta projekt ska utveckla beräknings- och designprocedurer för flerbostadshus i trä…
-
Projekt: Optimalt materialutnyttjande för hållfasthetsklassat konstruktionsvirke Inom detta projekt utvecklas en metodik för att utifrån laserskanning och färgskanning av ytor fastställa var det finns…
-
Projekt: ProWood – industriell produktframtagning för proaktiv trämekanisk industri i Sverige Företagsforskarskolan ProWood har sju doktorander och är en arena för utveckling, utbyte och spridning av…
Publikationer
Utbildning
Inom ämnet byggteknik ger vi tre program.
- Högskoleingenjörsprogrammet ger kunskap om hur man bygger bostäder, kontorshus, vägar och mycket annat.
- Byggnadsutformning innehåller en blandning av kurser inom teknik och arkitektur.
- Masterprogrammet fördjupar kunskaper om olika material, beräkningsmetoder, byggelement och system, både teoretiskt och praktiskt.
Vi erbjuder även forskarutbildning i byggteknik för såväl doktorander som industridoktorander.
Inom programmet Expertkompetens för hållbart träbyggande utvecklar och ger vi kurser för yrkesverksamma i nära samarbete med branschen.
Forskarutbildning
Kurser inom byggteknik
-
Analys av historiska konstruktionerKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Distans
- Grundnivå
- Kvartsfart
- 1BY100
-
Arkitektur- och byggnadsteknisk historiaKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY400
-
Arkitekturhistoria och byggnadsteknisk historia i NordenKurs 7,5 hp
- Sommar 2024
- Växjö
- Distans
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY083
-
BalkteoriKurs 5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- 33%
- 4BY372
-
BetongkonstruktionerKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY052
-
Betongkonstruktioner 2Kurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- Halvfart
- 4BY376
-
Bostadens utformningKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY076
-
Bostadens utformningKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Distans
- Grundnivå
- Kvartsfart
- 1BY076
-
Brandteknisk dimensionering av trähusKurs 5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Distans
- Avancerad nivå
- 17%
- 4BY109
-
Byggnadsfysik med numeriska tillämpningarKurs 5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- 33%
- 4BY371
-
ByggnadsmekanikKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY012
-
Byggnadstekniska konstruktionerKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY335
-
Byggnadsvård IKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY035
-
ByggprocessenKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY350
-
Byggteknik 1Kurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Distans
- Grundnivå
- Kvartsfart
- 1BY008
-
Byggteknik 2Kurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY009
-
Energi och klimateffektivt byggandeKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- Halvfart
- 4BY369
-
Energi- och klimateffektivt byggandeKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 2BY001
-
Finita elementmetoden 2Kurs 5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- 33%
- 4BY368
-
Fortsättningskurs BIMKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY082
-
Fysisk planering med stadsbyggnadKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY018
-
Geodesi med GISKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY007
-
Grunder för anläggningsteknikKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY019
-
GrundläggningKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY021
-
Installationsteknik och energihushållningKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY033
-
Konceptuell konstruktionsteknikKurs 10 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- 67%
- 4BY370
-
Projektering med CAD och BIMKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY210
-
Projektledning och teknisk kommunikationKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1ZT009
-
Samverkanskonstruktioner i träKurs 5 hp
- Höst 2024
- Distans
- Avancerad nivå
- 17%
- 4BY114
-
Stål- och träkonstruktionerKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY072
-
StålkonstruktionerKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- Halvfart
- 4BY377
-
Teknisk modellering - bärverksanalysKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- Halvfart
- 4BY067
-
Träbyggande - utformning och projekteringKurs 5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Distans
- Grundnivå
- 17%
- 2BY100
-
Träkonstruktioner 2Kurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- Halvfart
- 4BY378
-
Vatten- och avloppssystemKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY004
-
Väg- och gatubyggnadsteknikKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1BY017
-
Värme och fukt i trähusKurs 7,5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Distans
- Avancerad nivå
- Kvartsfart
- 4BY105
Expertkompetens för hållbart träbyggande
Linnéuniversitetet erbjuder avgiftsfria kurser för yrkesverksamma inom byggsektorn och hela den träbearbetande industrin. Kurserna inom projektet Expertkompetens för hållbart träbyggande är framtagna tillsammans med näringslivet, med stöd från KK-stiftelsen. Kurserna är anpassade för att kunna genomföras parallellt med ordinarie anställning. Läs mer nedan.
Samverkan
Samverkan inom byggteknik är en viktig del i såväl utbildning som forskning. Den stärker både lärare och forskare inom ämnet, men också våra externa partner.
Det finns ständiga behov av extern medverkan i våra utbildningar genom till exempel gästföreläsningar, praktik, projekt- och/eller examensarbeten. Vi utvecklar och ger också kurser i nära samarbete med yrkesverksamma och bidrar på så sätt till det livslånga lärandet.
Inom forskningen har vi väl etablerad samverkan med företag och kommuner i regionen, liksom internationellt samarbete med lärosäten och forskningsnätverk i hela världen. Samtidigt letar vi kontinuerligt efter nya samarbetspartner. Idéer för gemensamma forskningsprojekt kan komma antingen från externa partner eller från våra forskare och kan leda till gemensam forskning och utveckling.
Vill du veta mer om vilka samverkansmöjligheter som finns är du välkommen att kontakta oss.
Byggtekniks laboratorium
Institutionen för byggteknik driver ett toppmodernt laboratorium med avancerad och unik utrustning för att undersöka materialparametrar och prova konstruktiva komponenter. Experiment är en viktig del av institutionen forskning men används också inom utbildningen. Utrustningen möjliggör studier för att utvärdera och kvantifiera beteendet hos material och konstruktionsdelar i olika skalor, från enstaka millimeter till meter.
Utöver möjligheten att mekaniskt testa provkroppar under olika klimatförutsättningar finns utrustning för att geometriskt klassificera objekt med olika mätningsmetoder, som laserskanning och andra optiska mätsystem. Relationen mellan kraft och deformation eller spänning och töjning är kvantiteter som mäts med mekaniska provningar av material och konstruktionsdelar. Last- och töjningsgrad, olika klimatförhållanden och lastcykler är exempel på faktorer som påverkar dessa relationer och som därför tas hänsyn till genom mätning och vid utvärdering av resultat.
Aktuellt
Nyheter
-
Österrikiska professorer tog emot makarna Ternryds utmärkelse för forskning inom trämaterial och beräkningsmekanik Nyhet
-
Ny rapport om potentialen att minska koldioxidutsläpp inom byggsektorn Nyhet
-
Viktigt utbyte av idéer när KK-stiftelsen besökte Linnéuniversitetet Nyhet
-
Allt om årets nya doktorer vid Linnéuniversitetet Nyhet
Personal
- Prefekt: Thomas Bader
- Forskningsansvarig: Anders Olsson
- Programansvariga:
Anette Andersson (Byggnadsutformning)
Michael Dorn (Byggteknik, högskoleingenjör)
Ambrose Dodoo (Hållbar konstruktionsteknik, masterprogram)
Personal
- Ambrose Dodoo Professor
- 0470-76 78 12
- 072-510 27 17
- ambrosedodoolnuse
- Anders Alrutz Forskningsingenjör
- 0470-76 72 57
- 070-656 89 71
- andersalrutzlnuse
- Anders Olsson Professor
- 0470-70 89 85
- 070-730 51 70
- andersolssonlnuse
- Anette Andersson Universitetsadjunkt
- 0470-70 86 51
- anetteanderssonlnuse
- Anna Lindahl Lärare, adjungerad
- annaelindahllnuse
- Anneli Andersson Chan Lärare, adjungerad
- annelianderssonchanlnuse
- Birgit Östman Emeritus i byggteknik
- birgitostmanlnuse
- Björn Johannesson Professor
- 0470-70 86 83
- 073-062 94 14
- bjornjohannessonlnuse
- Boel Holmstedt Lärare, adjungerad
- boelholmstedtlnuse
- Carl Thelin Professor, adjungerad
- carlthelinlnuse
- Carmen Amaddeo Universitetslektor
- 0470-70 86 33
- carmenamaddeolnuse
- Christian Broberg Doktorand
- 0470-70 86 52
- christianbroberglnuse
- Ervin Halilovic Doktorand
- 0470-70 87 16
- ervinhaliloviclnuse
- Eva Binder Biträdande Lektor
- 0470-70 81 42
- evabinderlnuse
- Eva Haraldsson Lärare, adjungerad
- evaharaldssonlnuse
- Felix Quarcoo Doktorand
- 0470-70 83 59
- felixquarcoolnuse
- Fredrik Ström Doktorand
- 0470-70 81 06
- fredrikstromlnuse
- Hamed Hajikarimian Doktorand
- 0470-76 70 17
- hamedhajikarimianlnuse
- Håkan Johnsson Universitetsadjunkt
- 0470-70 80 52
- 073-622 68 93
- hakanjohnssonlnuse
- Joan Gikonyo Forskningsamanuens
- 0470-70 89 17
- joangikonyolnuse
- Magnus Bratt prefekt
- 0470-70 89 00
- magnusbrattlnuse
- Marie Johansson Professor
- 0470-70 82 99
- 073-040 54 32
- mariejohanssonlnuse
- Michael Dorn Docent
- 0470-70 81 56
- michaeldornlnuse
- Michael Schweigler Universitetslektor
- 0470-70 83 54
- michaelschweiglerlnuse
- Min Hu Universitetslektor
- 0470-70 81 67
- 072-246 45 03
- minhulnuse
- Osama Abdeljaber Lektor, biträdande
- 0470-76 78 60
- osamaabdeljaberlnuse
- Oskar Årevall Lärare, adjungerad
- oskararevalllnuse
- Peter Strand Lärare, adjungerad
- peterstrandlnuse
- Samuel Palmblad Lärare, adjungerad
- samuelpalmbladlnuse
- Sigurdur Ormarsson Professor
- 0470-70 86 77
- 072-217 05 23
- sigurdurormarssonlnuse
- Staffan Schartner Professor, adjungerad
- staffanschartnerlnuse
- Thomas K Bader Professor
- 0470-76 75 79
- 072-522 59 78
- thomasbaderlnuse
- Whokko Schirén Universitetsadjunkt
- 0470-76 72 08
- whokkoschirenlnuse
- Winston Mmari Postdoktor
- 0470-70 81 38
- winstonmmarilnuse
- Wit Derkowski Docent
- 0470-70 81 50
- witderkowskilnuse
- Zijad Shehadeh Laboratorieingenjör
- 0470-70 84 94
- 070-234 95 02
- zijadshehadehlnuse
- Åke Tyrberg Universitetsadjunkt
- 0470-70 89 82
- aketyrberglnuse