Centrum för ledarskap i Småland

Vill du utveckla ditt ledarskap? Centrum för ledarskap i Småland ger dig möjlighet att bli bättre på att möta osäkerhet, ta vara på mångfald och att bygga organisationer med energi och motiverade medarbetare. Det som är framtidens ledarskap.

Du som redan är ledare i Småland, sedan igår eller flera år, kan utveckla ditt ledarskap i någon av våra ledarutvecklingsgrupper där du möter andra ledare inom olika områden kring olika utvecklingsfrågor. Ledarutvecklingsgrupper - läs mer nedan.

Du som är student kan lära dig mer om ledarskap och bidra till innovation genom att möta inspirerande ledare från hela regionen och vässa dina egna ledarförmågor i Juniorledarskapsakademin - om våra aktiviteter och anmälan.

Du som är yrkesverksam ledare, student eller forskare är välkommen att träffa andra som är intresserade av ledarskap under våra ledarskapsdagar eller ledarlab för att få inspiration, byta erfarenheter eller arbeta praktiskt med gemensamma utmaningar och hur vi kan möta dem. Ledardagar och ledarlab - läs mer nedan. 

Historien om Småland berättar om idérikedom, initiativkraft och att utveckla saker tillsammans. Idag är innovationsdrivet ledarskap, utmaningar i samhället och globala förändringar strategiska utmaningar för varje organisation och varje ledare – vare sig adressen är Braås eller London, Jönköping eller Öland. Vi vill utveckla det innovationsdrivna ledarskapet för att bidra till en framgångsrik region som lockar kompetenta medarbetare. Vi bygger kunskap - läs mer längre ner på sidan. 

Ledardag om kompetens drog fullt hus

Det var lapp på luckan när Centrum för ledarskap i Småland arrangerade ledarkonferens i Jönköping.

Temat "Så hittar, vårdar och utvecklar du medarbetare och unga talanger" fyllde Caféscenen i Kulturhuset Spira i Jönköping. 130 ledare tog aktiv del i diskussion om hur man löser en av de stora, strategiska frågorna för de flesta företag och organisationer: Behovet av kompetenta medarbetare.

Omvärldsanalytikern Sofia Rasmussen berättade om vad dagens 16-29-åringar tycker, tänker och gör enligt den årliga undersökningen Ungdomsfokus. Carl-Axel Calle Hageskog, professor i idrottens ledarskap och fd Davis Cup-kapten beskrev hur näringslivet kan inspireras av idrottens syn på ledarskap. Och dessutom deltog flera studenter från Jönköping University med kommentarer och kloka inspel.

Se filmer och bilder från ledardagen här.

Engagerade diskussioner runt småbord under Ledarkonferensen
Engagerade diskussioner runt småbord under Ledarkonferensen på temat "Så hittar, vårdar och utvecklar du medarbetare och unga talanger"

Därför deltar jag i en ledarutvecklingsgrupp


– Framtidens ledare är inte en chef som föser personalen framför sig utan en ledare som man vill följa tack vare entusiasm, värme, empati och ansvar. För det krävs även tydlighet, rättvisa och prestigelöshet.


Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro har lärt sig chefskap den hårda vägen. När företaget startades 2011 var Elisabeth själv. Nu har företaget nio medarbetare i Nybro och Oskarshamn och kraven på ledarskap är helt andra än vid starten. Nyligen blev företaget utsett till Årets entreprenör i Nybro kommun.
¬– För mig är det viktigaste att vara en entusiasmerande ledare, att kunna locka med - och sprida - arbetsglädje. Men det krävs också att man vågar fatta svåra beslut. Här har ledarskapsgruppen givit mig en trygghet, en bekräftelse på att det jag tänker och gör är ganska rätt.
Som advokat med risk för jävsituationer var det inte självklart för Elisabeth att delta i en ledarutvecklingsgrupp.
– Vi satte upp interna regler när vi började, t ex att allt som sägs stannar inom gruppen.
Nu vågar vi öppna oss och hjälpa varandra och det är mycket värdefullt att få vara med i denna lokala grupp som spänner från ideella verksamheter till kommunledning och företag i stort och smått. Det har gjort mig till en modigare ledare som både kan ta svåra beslut och att våga göra fel, och framförallt ändra mig när jag har fel. 

Elisabeth Aronsson, ägare Visioner Advokatbyrå

 

"Jag uppskattar särskilt universitetets roll där man inte serveras färdiga lösningar."

– Omge dig med människor som är bättre än du är. Annars gör du ju jobbet bättre själv.
Patrik Olderius, VD på destination Jönköping, ser sig själv och sin ledarroll som mer kreativ än innovativ, men egentligen passar nog visionär lika bra.
– Egentligen tycker jag att ledarskap i allt för många organisationer bygger på att curla snarare än att coacha. Man måste våga prova. Agera och analysera. Det värsta som kan hända är att vi inte tar beslut.

För Patriks del har ledarskapsgruppen gett möjlighet att träffa likasinnade och lära sig nya saker, men också gett nya verktyg i verktygslådan.
– Jag uppskattar särskilt universitetets roll där man tillför en akademisk grund med forskning som vi kan problematisera kring snarare än att serveras färdiga lösningar. I vår grupp har vi både haft kul och fått till en extremt bra dynamik med bra friktion under mötena. Det har gett mig en knuff att verkligen göra det jag ska till nästa gång. Det andra konkreta jag tar med mig är den bild jag fått måla upp av mitt ledarskap och som jag nu ser framför mig i ett större utifrånperspektiv.

Patrik Olderius, vd Destinations Jönköping

 

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer inom Centrum för ledarskap i Småland och andra samverkansprojekt på Linnéuniversitetet? Genom vårt nyhetsbrev får du reda på vad som är på gång. 

Centrum för Ledarskap i Småland är ett samverkansprojekt finansierat av Familjen Kamprads stiftelse, Region Kronoberg, Regionförbundet i Kalmar län, Region Jönköpings län, Linnéuniversitetet och Jönköping University.

Vi arbetar med ledarskapsfrågor i hela Småland tack vare samarbete med Jönköping University (JU). Våra samarbetspartners inom JU är de två fackhögskolorna Tekniska högskolan och Jönköping International Business School.