The Environmental Science and Engineering Group (ESEG)
Vi bedriver forskning som bidrar till att skydda våra naturresurser, vilka dagligen hotas av samhällets snabba förändringar och människors växande behov. Vi forskar bland annat om vattenrening och deponering av avfall. Ett annat forskningsområde är marksanering med hjälp av växter och mikroorganismer.
Vår forskning
Vi finns på Institutionen för biologi och miljö vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Vår forskning bedrivs ofta i nära samarbete med industrier, företag och andra parter utanför universitetet. Målet med detta är att främja utveckling mot ett hållbart samhälle och en miljö som inte inverkar negativt på människors hälsa eller ekologisk status. Vi utför studier på både labb, pilot och full skala. Detta eftersom det är viktigt att ta hänsyn till verkliga förhållanden för att kunna nå tillfredsställande resultat.
Vi är medlemmar i The Baltic Sea Challenge
För uppdaterad information om ESEG gå till vår engelska sida.
Nyheter
-
Linnaeus Eco-Tech 2022 – dags för internationell miljökonferens i Kalmar igen Nyhet
-
Miljöprojekt fick besök från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademin Nyhet
-
Ny lågenergi-metod ger möjlighet att utvinna värdefulla metaller ur miljöfarligt glasavfall Nyhet
-
Miljoner till miljöforskning om hur strandavfall kan avlägsnas och förvandlas till en framtida resurs Nyhet
Våra forskningsprojekt
-
Projekt: CONTRA – Släk på baltiska stränder – omvandling av en olägenhet till en resurs och tillgång CONTRA-projektet sammanställer den kunskap som krävs för hållbar hantering av släken som ligger…
-
Projekt: Ekologiskt riktig muddring och sanering av vattenområden (Life Sure) Detta projekt ska demonstrera, utvärdera och kontrollera en kostnadseffektiv och innovativ muddringsteknik som påverkar…
-
Projekt: Integrated approach for industrial wastewater and stormwater management in wood-industry sector Detta projekt som främst finansierades av KK-stiftelsen var en plattform för Triple…
-
Projekt: Interactive water management (IWAMA) Projektet Interactive water management (IWAMA) ska förbättra resurseffektiviteten vid hantering av avloppsvatten i Östersjöregionen, genom att utveckla…
-
Projekt: Klimatanpassning inom jordbruket på Öland – ett holistiskt perspektiv Projektet undersöker och kartlägger frågan om åtgärder för klimatanpassning inom jordbruket på Öland, med fokus på…
-
Projekt: Phytoremediation park in Kingdom of Glass Finansiär: Svenska Institutet Samarbete mellan: Latvian University of Agricalture, Estonian University of Life Science, Orranäs Bruk, Liljas Bil,…
-
Projekt: Reviving Baltic Resilience (RBR) Östersjöregionen är en av de mest innovativa regionerna i världen vad gäller ny, grön teknik. Projektets huvudsyfte är att lyfta fram ett proaktivt…
-
Projekt: ROOTS - Samarbetsprojekt kring phytoremediering vid sanering efter miljökatastrofer Målet med projektet är att utveckla effektiv sanering för en hållbar rening av land, vatten och luft i…
-
Projekt: Sanering med växter i Östersjöregionen (BAPR) Detta projekt syftar till att öka användningen av grön teknik för att minska föroreningar och utsläpp i södra Östersjöområdet. Saneringen med…
-
Projekt: Slutning av kretslopp för gamla deponier Inom detta projekt forskar vi om miljöeffekter av deponering av hushålls- och industriavfall.
-
Projekt: Smart tillgångsförvaltning för fjärrvärmesystem i Östersjöregionen (BSAM) Det är en stor utmaning att nå Europa 2020-målen för energi och miljö. Ett verktyg för att minska beroendet av…
-
Projekt: Tidig upptäckt av djupt sittande avfall och biobränslebränder genom innovation På grund av den ökande mängden avfall blir bränder mer och mer akuta problem på många håll i världen. Projektet…
-
Projekt: Undvika och begränsa avfallsbränder Projektet handlar om att utveckla förmågan att hantera sopbränder hos Östersjöns länder.