kameleont

Projekt: Software Technology for Self-Adaptive Systems

Målet med detta projekt är att öka den ingenjörsmässiga effektiviteten hos självanpassande system. Utvecklingen, underhållet och driften av sådana system bör vara hanterlig och kostnadseffektiv och systemen ska vara säkra, robusta, högpresterande etc. För att inrikta sig mot dessa problem behöver vi anpassa beprövad programvaruteknik till tekniken hos självanpassande system.

Fakta om projektet

Welf Löwe
Projectmedlemmar
Mauro Caporuscio (projektledare, projekt A), Jonas Lundberg, Arianit Kurti, Welf Löwe, Rune Gustavsson, Morgan Ericsson (projektledare, projekt B), Anna Wingkvist, Maria Ulan, Sabri Pllana (projektledare, projekt C), Johan Hagelbäck
Projektpartners från näringslivet
Hughes Power System, Vattenfall Services Nordic AB, IBM Sweden AB, Sigma Technology, Softwerk, Ericsson, Yaskawa Nordic AB, Wexiödisk AB and ePLAN Software & Service AB
Finansiär
KK-stiftelsen
Tidsplan
Sept 2015–sept 2019
– Datavetenskap (Institutionen för datavetenskap, Fakulteten för teknik)

Mer om projektet

Läs mer om projektets innehåll på dess engelska sida.

Projektet genomförs inom ramen för forskargrupperna Software Technology Labs och AdaptWise.

Läs även pressreleasen om projektet från 3 mars 2016.

Medarbetare