GEW logo
- Heldag

Global Entrepreneurship Week 2019

Måndagen den 18 november inleds 2019 års Global Entrepreneurship Week i Kalmar och Växjö. GEW är ett årligen återkommande och världsomspännande evenemang inom vilket i år fler än 170 länder deltar!

GEW vid Linnéuniversitetet är också en del i satsningen på Det entreprenöriella universitetet, vars syfte skall vara att främja studenternas entreprenöriella förmågor. GEW är ett medel för att manifestera värdet av entreprenörskap och att ge alla studenter chans att bli inspirerade och att kunna få möta förebilder från näringsliv och samhälle.

Årets inspiratör: Josefin Liljeqvist

Årets inspirationstalare är Josefin Liljeqvist – entreprenören bakom 28000-kronorsskorna!

Josefins passion för djurrätt kombinerat med hennes erfarenheter från skobranschen ledde fram till idén om att skapa 100% spårbara skor: du vet exakt vilka kor som lädret i din sko kommer från.

Skorna tillverkas av en hantverkare i Florens och för varje sko mäts fötterna i 3D för att säkerställa passformen. Allt i enlighet med ett starkt hållbarhetstänk, minskat resursslöseri och en vilja att djur ska må bra.

- Det ska vara sexigt med djurskydd, säger Josefin Liljeqvist.

Inspirationsföreläsningen hålls den 18 november i både Kalmar och Växjö. Nedan hittar du programmet med de aktiviteter som arrangeras på respektive ort.

Media är självklart varmt välkomna att delta vid de olika aktiviteterna under hela veckan.

Global Entrepreneurship Week 2019 är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet och Drivhuset. Drivhuset arbetar för att stärka studenters entreprenörskap och finns både i Kalmar och Växjö.

Drivhuset i Kalmar
Drivhuset i Växjö

Länk till anmälan finns i anslutning till programmet för respektive ort!

Vad är Entreprenörskapsveckan/Global Entrepreneurship Week (GEW)?

Inom ramen för Global Entrepreneurship Week arrangerar Linnéuniversitetet – Det entreprenöriella universitetet – varje år Entreprenörskapsveckan tillsammans med bland andra Drivhuset, Företagsfabriken, Kalmar Science Park, Videum Science Park och Young Ladies in Business. Veckan vänder sig till studenter och organisationer med intresse för entreprenörskap och intraprenörskap.

- HeldagLägg till i din kalender