Elkraftsystem

7,5 hp

Skaffa dig förutsättningar för att förstå elproduktion och distribution!

Idag och de närmaste tiotal åren sker den största förändringen som vi har sett sedan elektrisk energi började distribueras och användas allmänt i slutet av 1800-talet. Att få elektrisk energi ut kontakten hemma reflekterar vi inte längre över. Ännu mindre tänker vi på hur den kommer dit. I den här kursen tar vi dig från solen, vinden, vattnet och atomernas värld till eluttaget. Eldistribution har historiskt varit enkelriktad från några hundratal ställen ut till miljontals användare. Idag vänder vi med förnyelsebar elproduktion det sättet och får hundratusentals källor som skall sända sin energi till alla användare. Denna omställning går inte av sig själv utan är och kommer att vara beroende av människor som dig! Med kursen Elkraftsystem får du inblick i dagens och framtidens infrastruktur och kan aktivt delta i att bygga den för dig och dina barn.

Kursen behandlar uppbyggnaden av systemet för distribution av elkraft och användandet av elkraft för energiförsörjning.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.