Kreativt skrivande på engelska: novellen

15 hp

Hur många ord behöver man för att skapa en engagerande berättelse? Hur börjar man in medias res, eller skriver ett bra slut?
I denna kurs jobbar vi bland annat med de här frågorna. I kursen genomförs berättartekniskt inriktade uppgifter, så som karaktärisering, dialog och berättarstruktur. De studerande utformar en novell genom processkrivande. Parallellt läses skönlitterära texter för att stärka de studerandes eget skrivande.

Urvalsprov
Observera att du både behöver anmäla dig till kursen via Antagning.se och skicka in urvalsprov för att söka kursen.
Urvalsprovet ska vara en berättande text skrivet på engelska och omfatta max. 10 sidor.
Format: Times New Roman 12, radavstånd 1,5, Word eller PDF. Observera att utdrag ur längre texter samt ej färdigställt arbetsmaterial fungerar som urvalsprov.
Texten skickas som bilaga till english.subject@lnu.se senast den 15 November 2023.
Bilagan namnges på följande sätt: 1EN801_Efternamn_Förnamn. Den sökandes namn och anmälningsnummer anges också i dokumentet.
Observera att sökande som har registrerats på kursen 1EN141 (Kreativt skrivande på engelska: skapa världar(15 hp)) inte behöver skicka in ett urvalsprov. Notera också att studenter som har tagit alla 15 hp inom kursen 1EN141 kommer att ges förtur i urvalet till kursen 1EN801.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.