Djurparker i dagens samhälle

7,5 hp

Djurparksupplevelser handlar inte bara om djurens karaktär och deras behov, utan är i minst lika hög grad en reflektion av våra mänskliga behov. Dessutom speglar djurparker och upplevelser i djurparker trender i samhället samtidigt som djurparker och upplevelser i dem påverkar samhällslivet. Kursen ger en introduktion till djurparkers historiska utveckling i Norden och Europa fram tills idag. Djurparker sätts i relation till andra sätt att möta djur. Fokus i kursen ligger sedan på en kritisk analys av djurparkers betydelse och uppgift i dagens samhälle. Vi diskuterar olika vetenskapliga uppfattningar och resultat inom aktuell kultur- och samhällsvetenskaplig forskning om djurparker.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar,men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar