Andra världskriget: Historiens blodigaste krig

7,5 hp

Andra världskriget är, om man ser till antalet offer, en av de blodigaste konflikterna som drabbat mänskligheten. Kriget framstår som en vattendelare i 1900-talets historia, en händelse som gav upphov till den uppdelning av världen som sedan rådde under nästan ett halvt sekel. Den här kursen ger en översikt över konflikten, hur den uppkom och vad som blev de omedelbara resultaten. De olika perspektiv om krigets bakgrund som har förts fram av historikerna belyses. Undervisningen fokuseras inte bara på det militära och politisk-strategiska skeendet, utan också på de sociala och ekonomiska konsekvenserna. Kursen har ett globalt perspektiv och diskuterar såväl den europeiska som den asiatiska krigsskådeplatsen.

Kursansvarig berättar

Här presenteras kort fyra distanskurser om 1900-talets internationella historia samt tiden efter det kalla kriget.

Höstterminen startar med kursen 1HI380: Första världskriget: 1900-talets första katastrof, 7,5 hp. Lite senare under höstterminen följer kursen 1HI390: Andra världskriget: Historiens blodigaste krig, 7,5 hp. Under vårterminen fortsätter upplägget med 1HI430, Det kalla kriget: politik, säkerhet och kultur, 7,5 hp och slutligen kommer 1HI445  Konflikt och samarbete efter kalla kriget, 7,5 hp som tar upp aspekter av internationell politik efter det kalla krigets slut.

Kurserna är helt separata och läses var för sig, men sammantaget behandlas i tur och ordning de två världskrigen, som på genomgripande sätt förändrade europeiska förhållanden liksom andra delar av världen, och sedan det kalla kriget, som var en global konflikt mellan två supermakter som påverkade hela världen, och slutligen tiden efter det kalla kriget.

Välkommen att läsa kurser om 1900-talets internationella historia samt tiden efter det kalla kriget! Alla kurser ges på distans och allt kursarbete sker på en lärplattform och det finns inga fysiska möten. Observera att den som vill läsa kurserna måste göra separata ansökningar, alltså en ansökan till varje kurs.

 

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.