Samhällskunskap IV - inriktning mot arbete i gymnasieskolan

7,5 hp

Kursen riktar sig mot blivande och redan verksamma lärare i samhällskunskap. Temat är demokratins problem och förutsättningar i en globaliserad och digitaliserad värld. Utgångspunkten är normativ demokratiteori och därtill hörande grundfrågor. Mångfaldsfrågor diskuteras i termer av jämlikhet, jämställdhet, rättvisa och representation. Kursens demokratiteoretiska bas kopplas till samhällskunskapsämnets särställning i skolans demokratifostran och utgör ett avstamp för ämnesdidaktiska överväganden. Samhällskunskapsämnets tradition och funktion sätts i relation till förhållanden och förutsättningar i dagens skola. Ett särskilt fokus läggs på hur moderna medie och kommunikationsflöden påverkar demokrati, samhälle och skola.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.