360-videoproduktion

7,5 hp

Lär dig skapa bra 360-video! Du kommer under kursen att arbeta med egen 360-videoproduktion, där du praktiskt utforskar berättandet i en ny medieform, samtidigt som du lär dig teorier om mediet och dess förutsättningar. Kursen är en introduktion där vi diskuterar och analyserar 360-videons olika användningsområden och ett sfäriskt bildberättande. Du kommer under kursen att få koll på 360-videoteknik och produktionsmetoder inom planering, inspelningsarbete, redigering och distribution.

Kursen består av tre fullspäckade 2-dagarsträffar dagtid (v.13, 15 och 18), en avslutande heldagsträff (v.22), videoföreläsningar eftermiddag/kvällstid (v.16 och 17) och eget arbete under handledning.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar