Affärsinformatik, Management Information Systems

15 hp

Affärsinformatik syftar till att belysa och diskutera hur informationsteknologin påverkar och möjliggör för dagens verksamheter vad det gäller nya affärsinriktningar, marknader och kundrelationer. Kursen belyser hur organisationer med hjälp av ett strategiskt grepp kring sina informationsteknologiska investeringar kan skapa konkurrens-, effektivitets- och organisatoriska fördelar. Kursen utrustar studenten med kunskaper inom ämnesområdet för att möta den allt mer informationssystem (IS)/informationsteknik (IT)-täta organisationen.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar