Algebraiska strukturer II

7,5 hp

I denna kurs får studenten fördjupa sina kunskaper om grupper, ringar och kroppar. Ett sätt att få en förståelse för komplicerade algebraiska strukturer är att bryta ner dem i mindre enklare beståndsdelar. Till exempel bevisas inom kursens ramar, att varje ändlig abelsk grupp är isomorf med en direkt produkt av cykliska undergrupper. Inom ringteorin generaliseras begreppet entydig faktorisering (som gäller i ringen av heltal enligt aritmetikens fundamentalsats) till mer generella ringar. Vidare motiveras studiet av kroppsutvidgningar av problemet med att lösa polynomekvationer.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M