Antennteori

7,5 hp

Kursen bygger vidare på Antennteknik ED3083 och inleds med en genomgång av olika antennsyntesmetoder. Schelkunoffs polynommetod är en sådan metod för att realisera ett önskat strålningsdiagram. För att bestämma strömfördelningen på en antenn används ofta integralekvationer. Halléns metod för trådar är en så kallad momentmetod för detta problem. Bredbandsdipoler och spiralantennen behandlas.

Aperturantenner analyseras med hjälp av Babinets princip och spektralanalys i form av Fouriertransformer. Hornantenner behandlas översiktligt. Mikrostripantenner studeras med både lednings- och kavitetsmodell. Något om reflektorantenner och beräkningsmetoden fysikalisk optik avslutar kursen. Examinationen görs med hjälp av inlämningsuppgifter, med numeriska inslag, och med valfri tentamen.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken