Arbetslivspedagogik - lärande, utveckling och ledarskap i organisationer II

30 hp

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att få veta mer om lärande och förändringsarbete i företag eller organisationer. I den här kursen fördjupar du dig i teman som kompetens, ledarskap och mångfald. Kursens övergripande syfte är att du skaffar dig en fördjupad och praktiskt orienterad förståelse för arbetslivets pedagogiska processer. Du kommer också att tillägna dig grundläggande kunskaper i att arbeta med strukturerade samtal och frågeformulär.

Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan studenter och erbjuder alla våra studenter tillgång till en varierad lärmiljö. Både helfartskurser och halvfartskurser tillhandahåller därför regelbundna schemalagda träffar, inspelade föreläsningar och diskussionsforum samt e-mötesverktyg i vår lärplattform. Om du läser helfart träffar du dina studiekamrater på Campus Växjö och om du läser halvfart träffas ni via e-mötesverktyget Adobe Connect.

För att kunna delta behöver ha tillgång till och kunna använda dator med god internetuppkoppling. Utöver detta krävs även att du har tillgång till headset och webbkamera och kan hantera ljud och bildinställningar för att ha möjlighet att medverka och interagera på de distansmöten som förekommer under kursens gång.

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken