Arkeologi III

30 hp

Den tredje terminens arkeologistudier fokuserar dels på ett självständigt arbete i form av en kandidatuppsats, och dels på ett arkeologiskt fältarbete. Första halvan av terminen ägnas helt åt fältarbetet, där såväl förberedelser, litteraturstudier som själva fältarbetet och även visst efterarbete integreras i en fullmatad upplevelse kring hur det är att arbeta som fältarkeolog. Den arkeologiska utgrävningen pågår under 2–4 veckor och förlagd till Öland eller Kalmar läns fastland.

Arkeologistudenter är med och gräver ut Sandby borg på Öland.
Flygbild över Sandby borg på Öland
Fornborgen Sandby borg på södra Öland.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar