Astronomi, orienteringskurs

7,5 hp

Vi ger en orienteringskurs i astronomi på kvartsfart med en kvällsföreläsning per vecka. Kursen ger en överblick över astronomins alla områden, exempelvis:
Planeterna och hur de skapades
Kometer, asteroider och nedslag på jorden
Solen och stjärnornas liv från födelse till död
Vintergatan och galaxer
Vad vi vet om universum i stort och Big Bang
Observationsmetoder

Kursen vänder sig till allmänheten och har därför endast grundläggande behörighet som förkunskapskrav. Kursen har också svensk kurslitteratur. Målet är att ge en förståelse för vad som finns i universum och de processer som pågår där, inte minst hur allt har blivit till.

Kursen kan i allmänhet inte ingå i en ämneslärarexamen i fysik, eftersom kursen endast kräver grundläggande behörighet.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.