Att handleda och bedöma lärarstudenter i verksamhetsförlagd utbildning

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som arbetar i förskole- eller skolväsendet, som har erfarenhet av eller ska bli handledare för lärarstudenter i verksamhetsförlagd lärarutbildning (VFU).

Kursen ger en grundläggande introduktion till såväl handlednings- som bedömningsteori som till ett konkret praktiskt användande av formella bedömningsdokument i relation till eget yrkeshandledningsområde.

Det finns ett förkunskapskrav om minst tre års yrkeslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet som måste styrkas med bifogat arbetsgivarintyg vid ansökan. Detta intyg måste bifogas ansökan även om du har rätt till förtur på kursen och bifogar förtursblanketten.

Om du tar emot lärarstudenter inom försöksverksamheten med övningsskolor eller studenter som studerar inom Grundlärarprogrammens verksamhetsintegrerade profil (VI) har du rätt till förtur till kursen. Se nedan!

Ladda ner blankett för ansökan om förtur, att bifoga ansökan:

Intyg om förtur

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar