Att handleda och bedöma lärarstudenter i verksamhetsförlagd utbildning

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som arbetar i förskole- eller skolväsendet, som har erfarenhet av eller ska bli handledare för lärarstudenter i verksamhetsförlagd lärarutbildning (VFU).

Kursen ger en grundläggande introduktion till såväl handlednings- som bedömningsteori som till ett konkret praktiskt användande av formella bedömningsdokument i relation till eget yrkeshandledningsområde.

Det finns ett förkunskapskrav om minst tre års yrkeslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet som måste styrkas med bifogat arbetsgivarintyg vid ansökan. Detta intyg måste bifogas ansökan även om du har rätt till förtur på kursen och bifogar förtursblanketten.

Om du tar emot lärarstudenter inom försöksverksamheten med övningsskolor eller studenter som studerar inom Grundlärarprogrammens verksamhetsintegrerade profil (VI) har du rätt till förtur till kursen. Se nedan!

Ladda ner blankett för ansökan om förtur, att bifoga ansökan:

Intyg om förtur

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar