Att skriva den samtida barnromanen

15 hp

Kursen vänder sig i första hand till dig som är författare som skriver för barn. I kursen får du fördjupa dig i barnromanen som genre och utforska dess litterära utmaningar och möjligheter. Du får också en inblick i nutida och dåtida debatter kring barnromanen och hur de har påverkat litteraturen. En central del i kursen utgår från textdiskussioner om de romanprojekt som du och de andra deltagarna har med er till kursen, där syftet är att utmana och utvecklas litterärt och analysera relationen mellan språk, form, tematik och barnperspektiv.

Kursträffar

Kursen har 9 obligatoriska heldagsträffar. Dessa sker digitalt via Zoom och du behöver ha tillgång till webbkamera och headset.

Urvalsprov

Antagning till kursen sker efter urvalsprov. Urvalsprovet ska vara ett utkast eller utdrag ur ett barnromanmanus. Texten får omfatta maximalt 10 sidor. Till denna text fogar du också en kortfattad CV, med fokus på dina utgivna publikationer, samt ett brev på en sida där du skriver om varför du söker kursen, vilka tankar du har om att utveckla ditt skrivande och en kortare beskrivning av det barnromanutkast som du planerar att arbeta med på kursen. Texterna ska vara på svenska.

Anmäl dig först till kursen på Antagning.se. Notera det anmälningsnummer du får.

För att vi sedan ska kunna identifiera dig och koppla ihop din ansökan med rätt urvalsprov är det viktigt att du anger följande information i mailet när du skickar in ditt urvalsprov:

  • Namn (tilltals- och efternamn enligt folkbokföring)
  • Personnummer
  • Anmälningsnummer (hittar du både på Antagning.se och i bekräftelsemailet efter att du gjort din anmälan)

Skicka dessa uppgifter och det bifogade urvalsprovet till urvalsprov.ks@lnu.se från den epostadress som du använder på Antagning.se. Ange ”Urvalsprov 1KS112” på ämnesraden. För att ditt urvalsprov ska vara giltigt behöver du följa alla anvisningar ovan.

Urvalsprovet skickas till urvalsprov.ks@lnu.se senast 2021-11-01.

När kursen startar ska de som antagits ha med sig ett utkast till barnroman, som kommer att ligga till grund för läsning, diskussion och fortsatt skrivande.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Student som pluggar på distans

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M