Att skriva den samtida barnromanen

15 hp

Kursen vänder sig i första hand till dig som är författare som skriver för barn. I kursen får du fördjupa dig i barnromanen som genre och utforska dess litterära utmaningar och möjligheter. Du får också en inblick i nutida och dåtida debatter kring barnromanen och hur de har påverkat litteraturen. En central del i kursen utgår från textdiskussioner om de romanprojekt som du och de andra deltagarna har med er till kursen, där syftet är att utmana och utvecklas litterärt och analysera relationen mellan språk, form, tematik och barnperspektiv.

Kursträffar

Kursen har 9 obligatoriska heldagsträffar. Dessa sker digitalt via Zoom och du behöver ha tillgång till webbkamera och headset.

Urvalsprov

Antagning till kursen sker efter urvalsprov. Urvalsprovet ska vara ett utkast eller utdrag ur ett barnromanmanus. Texten får omfatta maximalt 10 sidor. Till denna text fogar du också en kortfattad CV, med fokus på dina utgivna publikationer, samt ett brev på en sida där du skriver om varför du söker kursen, vilka tankar du har om att utveckla ditt skrivande och en kortare beskrivning av det barnromanutkast som du planerar att arbeta med på kursen. Texterna ska vara på svenska.

Anmäl dig först till kursen på Antagning.se. Notera det anmälningsnummer du får.

För att vi sedan ska kunna identifiera dig och koppla ihop din ansökan med rätt urvalsprov är det viktigt att du anger följande information i mailet när du skickar in ditt urvalsprov:

  • Namn (tilltals- och efternamn enligt folkbokföring)
  • Personnummer
  • Anmälningsnummer (hittar du både på Antagning.se och i bekräftelsemailet efter att du gjort din anmälan)

Skicka dessa uppgifter och det bifogade urvalsprovet till urvalsprov.ks@lnu.se från den epostadress som du använder på Antagning.se. Ange ”Urvalsprov 1KS112” på ämnesraden. För att ditt urvalsprov ska vara giltigt behöver du följa alla anvisningar ovan.

Urvalsprovet skickas till urvalsprov.ks@lnu.se senast 2021-11-01.

När kursen startar ska de som antagits ha med sig ett utkast till barnroman, som kommer att ligga till grund för läsning, diskussion och fortsatt skrivande.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform med diskussionsforum, grupparbeten, inspelade föreläsningar eller videomöten.  

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är en av Europas grönaste städer och här har du nära till natur, skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.