Avancerad Mikroekonomi

7,5 hp

Kursen bygger på förkunskaper i grundläggande mikroekonomi. Kursen syftar till att ge en djupare förståelse av mikroekonomiska frågor som är relevanta för ekonomiska analytiker, politiska beslutsfattare och framtida ekonomer på myndigheter och företag. Kursen återbesöker klassiska mikroekonomiska frågor och policyrekommendationer på ett mer analytiskt sätt än grundläggande kurser. Dessutom kommer valda metoder och ämnen att analyseras på ett djupare och mer noggrant sätt. En av dessa metoder är spelteori,vilket kan beskrivas som analysen av strategiskt beslutsfattande. Efter att ha byggt upp en förståelse för grundläggande verktyg i spelteori, använder kursen dessa metoder för att analysera viktiga problem som utformningen av kontrakt, auktioner, konkurrens om befordran, eller strategiskt samarbete på oligopolmarknader.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M