Avancerad Mikroekonomi

7,5 hp

Kursen bygger på förkunskaper i grundläggande mikroekonomi. Kursen syftar till att ge en djupare förståelse av mikroekonomiska frågor som är relevanta för ekonomiska analytiker, politiska beslutsfattare och framtida ekonomer på myndigheter och företag. Kursen återbesöker klassiska mikroekonomiska frågor och policyrekommendationer på ett mer analytiskt sätt än grundläggande kurser. Dessutom kommer valda metoder och ämnen att analyseras på ett djupare och mer noggrant sätt. En av dessa metoder är spelteori,vilket kan beskrivas som analysen av strategiskt beslutsfattande. Efter att ha byggt upp en förståelse för grundläggande verktyg i spelteori, använder kursen dessa metoder för att analysera viktiga problem som utformningen av kontrakt, auktioner, konkurrens om befordran, eller strategiskt samarbete på oligopolmarknader.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.