Beteendeekologi

15 hp

Under kursen behandlas beteenden i vid bemärkelse och utifrån ett evolutionärt perspektiv. En central fråga är varför organismer beter sig som de gör. Du kommer att fördjupa dina kunskaper om evolution genom naturligt urval och lära dig mer om bland annat parningsbeteende och sexuell selektion, och om betydelsen av arv och miljö för beteendevariation. Kursen kommer dessutom att hjälpa dig att utveckla vetenskapligt skrivande och få grundläggande kunskaper om olika vetenskapliga metoder som används inom beteendeekologisk forskning.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar