Beteendeekologi

15 hp

Under kursen behandlas beteenden i vid bemärkelse och utifrån ett evolutionärt perspektiv. En central fråga är varför organismer beter sig som de gör. Du kommer att fördjupa dina kunskaper om evolution genom naturligt urval och lära dig mer om bland annat parningsbeteende och sexuell selektion, och om betydelsen av arv och miljö för beteendevariation. Kursen kommer dessutom att hjälpa dig att utveckla vetenskapligt skrivande och få grundläggande kunskaper om olika vetenskapliga metoder som används inom beteendeekologisk forskning.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar