Bostadens utformning

7,5 hp

Bostadens inre och yttre miljö skapas i grunden utifrån funktionalitet. Kursen ger en inblick i de ofta svårmätbara kvaliteter som påverkar utfomningen av en god bostad. Du får lära dig analysera planlösningar, ljus material och möblerbarhet mm samt göra ett antal praktiska övningar. Vidare görs en utblick på sådant som medverkat till att skapa vår syn på bostaden idag. Kursen innehåller föreläsningar, seminarier och studiebesök, kursen avslutas med en tentamen.

Att studera på distans i Bostadens utformning innebär att kursen har schemalagda obligatoriska campusträffar.

Preliminära datum för träffarna våren 2021 är:

Kursträff 1 : 29 januari

Kursträff 2: 12 mars

Kursträff 3: 21-22 maj

Du kommunicerar med kursläraren och andra studenter mellan träffarna med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, projektuppgifter eller videomöten med hjälp av en webbkamera

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M