Bostadens utformning

7,5 hp

Bostadens inre och yttre miljö skapas i grunden utifrån funktionalitet. Kursen ger en inblick i de ofta svårmätbara kvaliteter som påverkar utformningen av en god bostad. Du får lära dig analysera planlösningar, ljus material och möblerbarhet mm samt göra ett antal praktiska övningar. Vidare görs en historisk utblick på sådant som medverkat till att skapa vår syn på bostaden idag. Kursen innehåller föreläsningar med Ola Nylander från Chalmers och lärare på LNU, projektuppgifter, seminarier och studiebesök, kursen avslutas med en tentamen.

Obligatoriska kursträffar i Växjö för kvartsfartskursen 2024 är fre 26 januari samt prel. fre 24 - lö 25 maj

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.