Bostadens utformning

7,5 hp

Bostadens inre och yttre miljö skapas i grunden utifrån funktionalitet. Kursen ger en inblick i de ofta svårmätbara kvaliteter som påverkar utfomningen av

en god bostad. Du får lära dig analysera planlösningar, ljus material och möblerbarhet mm samt göra ett antal praktiska övningar. Vidare görs en utblick

på sådant som medverkat till att skapa vår syn på bostaden idag. Kursen innehåller föreläsningar, seminarier och studiebesök, kursen avslutas med en tentamen.

Att studera på distans i Bostadens utformning innebär att kursen har schemalagda obligatoriska campusträffar.

Preliminära datum för träffarna våren 2019 är:

Fredag 25 januari -

Måndag eller fredag v 12 2019.

Fredag 17 maj

Lördag 18 maj Tentamen

Du kommunicerar med kursläraren och andra studenter mellan träffarna med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, projektuppgifter eller videomöten med hjälp av en webbkamera

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken