Datalogisk och Visuell Nätverksanalys

5 hp

Kursen ger en introduktion till de olika analysmetoderna för relaterade data, dvs. grafer och nätverk. Sådana datatyper används för många uppgifter inom datavetenskap, mjukvaruteknik och andra domäner som samhällsvetenskap, bioinformatik, säkerhet osv.
Kursen behandlar tre perspektiv: 1) datalogisk analys av nätverk, t.ex. automatisk identifiering av de mest inflytelserika noderna; 2) grafritning för automatisk layout av noder och kanter; och 3) informationsvisualisering för interaktiv representation och utforskning av nätverk och tillhörande data. Efter slutförd kurs, studenter ska kunna välja och utveckla den mest lämpliga tekniken för visuell nätverkanalys för den givna uppgiften.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.