Den moderna naturen och postkoloniala ekologier

7,5 hp

En pågående klimat- och miljökris sveper idag över världen. Den rådande krisen är en följd av en lång historia av modern utveckling, ohållbart utnyttjande av resurser och förlust av biologisk mångfald och möjligheter till försörjning. Gemensamma insatser genomförs för att vända denna utveckling. Kursen kombinerar ett långsiktigt perspektiv på relationen människa-natur med nyckelfaktorer vad gäller konflikt, bevarande och åtgärder.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M