Digital fotografi

7,5 hp

Efter kursen ska du förstå och hantera digital stillbildsteknik; kamera, ljusteknik och bildbearbetning, samt kritiskt kunna använda grunderna för bildsemiotik. Perspektiven rör sig mellan populärkultur, konstvetenskap, reklamkommunikation och medierad kommunikation. Du erhåller kunskap om professionell medieproduktionsmetodik och berättarteknik i uttrycksformen stillbildsfoto.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar