Digital Grafik 1

7,5 hp

Produktion av digitalt medieinnehåll innefattar nästan alltid användandet av digital grafik. Från ett enkelt foto till en komplex animation, ger grafiskt innehåll nya sätt att överföra information, presentera en produkt eller ett varumärke, eller dra till sig uppmärksamheten för en framtida kund åt en särskild mötesplats.

I den här kursen kommer studenter få gå djupare inom grafiska designregler för att kunna förbättra kunskaperna som fåtts i kursen 1ME311 – Digitala Medier (eller motsvarande). Undervisningen är till största del baserad på ett produktionsperspektiv med en stor del praktiskt arbete. En mer avancerad förståelse för de grundläggande mjukvarorna för medieproduktion kommer att ges. Efter kursen kommer studenter kunna hantera produktion av grafiskt innehåll i en multimedial kontext. Dessutom tar kursen upp aspekter för digital distribution, teknisk konstruktion av bild och ljud, kommunikationsaspekter och upphovsrättsfrågor. Kursen erbjuder kunskap och färdigheter som ger en god grund för fortsatt arbete inom grafisk design.

Studenter kommer att få teoretisk kunskap om grafisk design samt den tekniska aspekten av digital media. När det gäller praktiskt arbete innefattar kursen Adobe Photoshop, Adobe Illustrator och Adobe InDesign. Studenter kommer även att få praktiska fotografilektioner.

En del av kursen kommer också ta upp hur grupparbeten ska hanteras, samt få chansen att jobba mot en riktig kund för att producera digitalt medieinnehåll i en verklig kontext.

Exempel på studentprojekt

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.