Digitala medier

7,5 hp

Digitala medier är en central del av medieteknik eftersom det inkluderar alla typer av media som är producerad, sedd, distribuerad, modifierad och lagrad digitalt. I den här kursen ges en introduktion till det digitala mediefältet. Undervisningen är till största del baserad på ett produktionsperspektiv med en stor del praktiskt arbete. En grundläggande förståelse lärs ut i de huvudsakliga mjukvarorna för mediaproduktion. Efter kursen, kommer studenter kunna hantera produktion av bild, ljud och text i en multimedial kontext. Dessutom tar kursen upp aspekter för digital distribution, teknisk konstruktion av bild och ljud, kommunikationsaspekter och upphovsrättsfrågor. Kursen erbjuder kunskap och färdigheter som ger en god grund i fortsatta studier inom medieteknik.

Studenterna kommer att få teoretisk kunskap om digitalt medieinnehåll såsom bitmap och vektorgrafik, ljuddesign och layout.

I fråga om praktiskt arbete, täcker denna kurs grunderna i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign och Adobe Audition. Studenterna kommer också att ges grunderna inom fotografi.

En del av kursen kommer också ta upp hur grupparbete ska hanteras samt få chansen att jobba mot en riktig kund för att producera digitalt medieinnehåll i en verklig kontext.

Exempel på studentprojekt

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M