Digitala medier

7,5 hp

Digitala medier är en central del av medieteknik eftersom det inkluderar alla typer av media som är producerad, sedd, distribuerad, modifierad och lagrad digitalt. I den här kursen ges en introduktion till det digitala mediefältet. Undervisningen är till största del baserad på ett produktionsperspektiv med en stor del praktiskt arbete. En grundläggande förståelse lärs ut i de huvudsakliga mjukvarorna för mediaproduktion. Efter kursen, kommer studenter kunna hantera produktion av bild, ljud och text i en multimedial kontext. Dessutom tar kursen upp aspekter för digital distribution, teknisk konstruktion av bild och ljud, kommunikationsaspekter och upphovsrättsfrågor. Kursen erbjuder kunskap och färdigheter som ger en god grund i fortsatta studier inom medieteknik.

Studenterna kommer att få teoretisk kunskap om digitalt medieinnehåll såsom bitmap och vektorgrafik, ljuddesign och layout.

I fråga om praktiskt arbete, täcker denna kurs grunderna i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign och Adobe Audition. Studenterna kommer också att ges grunderna inom fotografi.

En del av kursen kommer också ta upp hur grupparbete ska hanteras samt få chansen att jobba mot en riktig kund för att producera digitalt medieinnehåll i en verklig kontext.

Exempel på studentprojekt

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.