Digitala och analoga berättelser i möte mellan skola och kultur

15 hp

Kursens innehåll behandlar olika narrativa metoder, dvs. olika sätt att skapa berättelser. Med hjälp av multimodala verktyg får den studerande arbeta med animerad film, rörlig bild, bildspel samt bilderbok. Den studerande får också kunskaper om dramapedagogiska metoder i relation till skolans värdegrundsfrågor. I kursen får den studerande redogöra för och diskutera didaktiska modeller och didaktisk design i relation till pedagogiska situationer i skola och kulturliv. Kursen aktualiserar teorier kring estetik och samtidskonst där landart, naturkonst och frågor kring hållbarhet är i fokus. Efter att ha orienterat sig inom området genomför den studerande ett eget landartprojekt som dokumenteras och redovisas i en avslutande examination.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar