Korslimmat trä

Dimensionering av korslimmade träkonstruktioner

5 hp

Syftet med denna kurs är att ge studenterna fördjupade kunskaper inom området KL-trä i bärande konstruktioner med särskild tonvikt på hur dimensioneringsmetoder i handböcker används tillsammans med gällande europeiska dimensioneringsregler, Eurokoderna, och beräkningsprogramvara. Kursen innehåller föreläsningar, övningar, ett projektarbete och en mer praktisk del med laborationer, samt ett frivilligt studiebesök. De områden som speciellt kommer att beröras är dimensionering av KL-trä i brottgräns- och bruksgränstillstånd, förband i KL-trä, stabilisering och energieffektivt byggande i KL-trä.

Kursens omfattar totalt 5 högskolepoäng (hp). En hp motsvarar ca 25–30 timmars arbetstid á 60 min. Kursen a¨r fo¨rlagd o¨ver hela va°rterminen 2023 med start i januari och slut i maj. Kursen är upplagt som heldistanskurs, med möjlighet till frivilliga fysiska träffar samt studiebesök på en KL-träfabrik. Kursen har inga obligatoriska campus-träffar, dock ingår obligatoriska online-träffar.

Kursen ges på svenska men med delar som ges på engelska. Kursen öppnar för anmälan den 15 september och är öppen för sen anmälan fram till 15 december.

Kurs-PM Dimensionering av korslimmade träkonstruktioner

 

Expertkompetens för hållbart byggande

Läs mer om Expertkompetens

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är en av Europas grönaste städer och här har du nära till natur, skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.