Djurparker i dagens samhälle

7,5 hp

Djurparksupplevelser handlar inte bara om djurens karaktär och deras behov, utan är i minst lika hög grad en reflektion av våra mänskliga behov. Dessutom speglar djurparker och upplevelser i djurparker trender i samhället samtidigt som djurparker och upplevelser i dem påverkar samhällslivet. Kursen ger en introduktion till djurparkers historiska utveckling. Djurparkers relation till kolonialism uppmärksammas. Fokus i kursen ligger på en kritisk analys av djurparkers betydelse och uppgift i dagens samhälle. Vi diskuterar olika vetenskapliga uppfattningar och resultat inom aktuell kultur- och samhällsvetenskaplig forskning om djurparker.

Ingen undervisning sker i realtid. För att följa kursen krävs allmän datorvana, dator med ljud och internetuppkoppling. Bredband eller ADSL minst 2Mb. Information om kursen och all undervisning sker via kursens plats på lärplattformen MyMoodle.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar