Dokumentärfilm och källkritik

7,5 hp

Idag talas det mycket om fake news och vad som är sanning i dokumentärfilm. Det finnas ett växande behov av att ha en audiovisuell läskunnighet och ett källkritiskt kunnande i förhållande till rörliga bilder på tv, i film och på sociala medier. Den här kursen anlägger ett historiskt perspektiv på dokumentärfilmen och tillsammans går vi igenom dokumentärfilmen utveckling, dess uttrycksformer och hur dokumentära berättartekniker används i nyhetsrapportering och på sociala medier. Vad är det som publiken uppfattar som sanning i det dokumentära berättandet och hur kommer det sig att detta uppfattas som sanning?

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.