Dramastudenter

Drama IA

15 hp

Kursen ger kunskap om olika dramapedagogiska metoder som kan användas i barn-, ungdoms- och vuxenverksamhet. Drama är ett redskap som berikar dig med nya erfarenheter i förhållande till såväl dig själv som din omgivning. Vi arbetar med grupp- och individstärkande övningar, dramapedagogiska metoder t ex forumspel och värderingsövningar. Undervisningen bygger på lärar- och studentledda moment där stor vikt läggs på de studerandes aktiva roll. Kursen avslutas med ett gestaltande arbete.

Kontakt­person

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar