Ekologi och vetenskaplig metodik

15 hp

Kursen syftar till att utveckla deltagarnas kunskaper och färdigheter i ekologi och vetenskaplig problemlösning. I kursen ingår åtta litteraturavsnitt som behandlar naturmiljön, populations- och samhällsekologi, ekosystemfunktioner, hållbart utnyttjande och naturvård. Teorin behandlas i litteraturseminarier där deltagarna hjälper varandra att förstå och lösa ekologiska frågeställningar. Vi tränar färdigheter i form av ekologisk modellering och simulering, statistisk analys samt provtagnings- och undersökningsdesign. I kursen ingår en internatvecka med fältstudier på norra Öland.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar