El- och reglerteknik

7,5 hp

Från mikro till mega! Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper om el som du kommer att använda resten av studie och yrkeslivet. Du får också en överblick av hela spektrat av elkraft och elektronik som vi använder till mänsklighetens fromma. Kursen ligger tidigt i utbildningen och ger dig en försmak på det mesta som du kommer att fördjupa dig i under dina kommande studier. Den hjälper dig helt enkelt att välja bland alla val du har framför dig.

Kursen inleds med lik- och växelström, elkraft, introduktion till mätteknik och reglerteknik. Motorer och generatorer studeras.

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken