El- och reglerteknik

7,5 hp

Från mikro till mega! Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper om el som du kommer att använda resten av studie och yrkeslivet. Du får också en överblick av hela spektrat av elkraft och elektronik som vi använder till mänsklighetens fromma. Kursen ligger tidigt i utbildningen och ger dig en försmak på det mesta som du kommer att fördjupa dig i under dina kommande studier. Den hjälper dig helt enkelt att välja bland alla val du har framför dig.

Kursen inleds med lik- och växelström, elkraft, introduktion till mätteknik och reglerteknik. Motorer och generatorer studeras.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken