Elektriska maskiner

7,5 hp

Från gamla generatorer till nästa generations bilmotor!

Utveckling av elbilar går rasande fort. Ännu har inte någon standardiserad motor för bilar sett dagens ljus. Någon kommer att vara den som gör den bästa motorn och drivsystemet för den. Är det du? Vill du vara med och arbeta i denna glödheta bransch är det här den kurs som ger dig förutsättningarna. Elektriska maskiner både motorer och generatorer är nyckelkomponenter i vår elektrifierade värld. Att styra dem och förstå deras egenskaper är den kunskap man behöver för att skapa det mest energisnåla fordonet och därmed vara konkurrenskraftig i vår globaliserade ekonomi.

Kursen tar upp drift och styrning av elektriska maskiner. Elmotorer och generatorer samt kraftelektroniska komponenter och kopplingar behandlas ingående.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken