Elektriska maskiner

7,5 hp

Från gamla generatorer till nästa generations bilmotor!

Utveckling av elbilar går rasande fort. Ännu har inte någon standardiserad motor för bilar sett dagens ljus. Någon kommer att vara den som gör den bästa motorn och drivsystemet för den. Är det du? Vill du vara med och arbeta i denna glödheta bransch är det här den kurs som ger dig förutsättningarna. Elektriska maskiner både motorer och generatorer är nyckelkomponenter i vår elektrifierade värld. Att styra dem och förstå deras egenskaper är den kunskap man behöver för att skapa det mest energisnåla fordonet och därmed vara konkurrenskraftig i vår globaliserade ekonomi.

Kursen tar upp drift och styrning av elektriska maskiner. Elmotorer och generatorer samt kraftelektroniska komponenter och kopplingar behandlas ingående.

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken