Elitidrottens kontext - styrning och förutsättningar

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med eller förstå elitidrott på nationell och internationell nivå. Vilka faktorer är det som styr i de stora globala och de nationella elitidrotternas tävlingssystem? Hur påverkar politiska och juridiska aspekter förbund, ledare och utövare?
Kursen tar även upp begreppet ”Good Governance” ur ett etiskt perspektiv.
Kursen genomföres digitalt och innehåller seminarier (träffar) i plattformen zoom. Dessa träffar är till för att deltagarna skall få ta del av, diskutera och dela sina erfarenheter med andra kursdeltagare och undervisande lärare.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.