Elkraftsystem

7,5 hp

Skaffa dig förutsättningar för att förstå elproduktion och distribution!

Idag och de närmaste tiotal åren sker den största förändringen som vi har sett sedan elektrisk energi började distribueras och användas allmänt i slutet av 1800-talet. Att få elektrisk energi ut kontakten hemma reflekterar vi inte längre över. Ännu mindre tänker vi på hur den kommer dit. I den här kursen tar vi dig från solen, vinden, vattnet och atomernas värld till eluttaget. Eldistribution har historiskt varit enkelriktad från några hundratal ställen ut till miljontals användare. Idag vänder vi med förnyelsebar elproduktion det sättet och får hundratusentals källor som skall sända sin energi till alla användare. Denna omställning går inte av sig själv utan är och kommer att vara beroende av människor som dig! Med kursen Elkraftsystem får du inblick i dagens och framtidens infrastruktur och kan aktivt delta i att bygga den för dig och dina barn.

Kursen behandlar uppbyggnaden av systemet för distribution av elkraft och användandet av elkraft för energiförsörjning.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken