Engelska studenter studerar

Engelska, allmän kurs, grundkurs

30 hp

Första terminens studier i engelska ger en god översikt över det engelska språket från flera perspektiv. Undervisning i kultur, litteratur och språklig variation i de engelskspråkiga länderna utgör basen för språkfärdighetsmomenten.

Undervisning i språkvetenskap, litteratur och språkfärdighet sker i form av föreläsningar och övningar i mindre grupper, blandat med muntliga och skriftliga presentationer. Under utbildningen tränas färdigheter som självständigt arbete, kritiskt tänkande, muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga, tidsplanering och analytiska färdigheter.

Kurspaket
Kursen erbjuds även inom ett kurspaket som omfattar kurserna:
Engelska, allmän kurs, grundkurs (1-30 hp) 
Engelska, allmän kurs, fortsättningskurs (31-60 hp)

Kurspaketet omfattar två terminers heltidsstudier. Du anmäler dig till kurspaketet via antagning.se, anmälningskod LNU-03290. För uppflyttning till termin 2 i kurspaketet ska termin 1 vara avklarad.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken