Engelska Kurs studenter

Engelska, kandidatkurs, litteraturvetenskaplig inriktning

30 hp

Kursen består av en litteraturvetenskaplig teori- och metodkurs (7,5 högskolepoäng), en fördjupande temakurs (7,5 högskolepoäng) samt uppsatsarbete med litteraturvetenskaplig inriktning (15 högskolepoäng).

Den studerande utvecklar sitt kritiska tänkande och sina färdigheter i att analysera. Den studerande ges vidare möjlighet att förbättra den muntliga och skriftliga språkfärdigheten samt färdigheterna i att genomföra ett självständigt arbete.

Kursen kan ingå i en kandidatexamen och ingår som valbar kurs i programmen Internationell administration med språk och Språk, kultur och kommunikation.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken